استراتژی به چه معناست

استراتژی به چه معناست ؟ (تعریف و بکارگیری مدل های اصلی)
استراتژی به چه معناست : اصطلاح استراتژی یکی از رایج ترین اصطلاحات مورد استفاده در یک محیط تجاری است. با این حال، بسیاری از صاحبان مشاغل کاملاً مطمئن نیستند که استراتژی واقعاً چیست. بیایید به این سوال پاسخ دهیم: استراتژی چیست؟
برای آسان تر کردن مسائل، سطوح مختلفی از استراتژی وجود دارد که اگر می خواهید اطمینان حاصل کنید که به اهداف خود می رسید باید از آنها آگاه باشید.
در این راهنما، توضیح خواهیم داد که استراتژی چیست، سطوح مختلف استراتژی مورد نیاز خود را مرور می کنیم و نکاتی را به اشتراک می گذاریم که به شما در ارائه استراتژی کمک می کند. ما همچنین سه تله رایج را به اشتراک می گذاریم که هنگام کار روی استراتژی خود از آنها اجتناب کنید.
استراتژی چیست؟
این احتمال وجود دارد که کسب و کار شما دارای یک استراتژی باشد. اما آیا واقعاً درک می کنید که استراتژی چیست؟ اگر استراتژی را درک نمی کنید، تنها نیستید. طبق مطالعه ای که در هاروارد بیزینس ریویو نقل شده است :
یک مطالعه گزارش می دهد که 70٪ از رهبران به طور متوسط یک روز در ماه را صرف بررسی استراتژی می کنند و 85٪ از تیم های رهبری کمتر از یک ساعت در ماه را صرف بحث درباره استراتژی می کنند.
استراتژی را می توان به عنوان یک اصطلاح مبهم در نظر گرفت. در واقع، تعریف استراتژی نسبتاً ساده است. در اینجا دو تعریف وجود دارد :
- می توان آن را به عنوان یک جهت کلی برای یک شرکت یا یک سازمان برای کمک به آنها در دستیابی به وضعیت مطلوب آینده که از یک فرآیند برنامه ریزی دقیق ناشی می شود، تعریف کرد. ( راهنمای مطالعه مدیریت )
- همچنین می توان آن را به عنوان اقداماتی که مدیران برای دستیابی به اهداف شرکت انجام می دهند تعریف کرد.
به طور گسترده تر، استراتژی یکپارچه سازی فعالیت های شرکت و استفاده و توزیع منابع شرکت به گونه ای است که به شرکت در رسیدن به اهداف کمک می کند.
یک استراتژی خوب از سه سطح تشکیل شده است :
- استراتژی شرکتی که شرکت را به عنوان یک کل در نظر می گیرد.
- در داخل شرکت شما واحدهای تجاری مختلفی دارد . هر کدام استراتژی خاص خود را دارند که از اهداف شرکت پشتیبانی می کند.
- هر واحد تجاری تیم های خاص خود را دارد . اینها همچنین استراتژی خاص خود را دارند که از استراتژی واحد تجاری و استراتژی شرکت پشتیبانی می کند.
بیایید نگاهی دقیقتر به این سطوح مختلف استراتژی بیندازیم تا ایدهای بهتر از آنچه در بر میگیرند داشته باشیم.
سطوح مختلف استراتژی

همانطور که قبلا ذکر شد، سه سطح مختلف از استراتژی وجود دارد که اگر می خواهید با موفقیت به اهداف خود دست یابید، باید در نظر بگیرید:
1. استراتژی شرکت
در بالاترین سطح، ما استراتژی شرکتی را داریم. این استراتژی شرکت یا سازمان شما به عنوان یک کل است. اهداف شرکت یا سازمان شما و نحوه پشتیبانی شرکت از واحدهای تجاری تشکیل دهنده شرکت را مشخص می کند.
چند نمونه از استراتژی شرکت عبارتند از :
- ایجاد روابط داخلی قوی بین تیم های مختلف
- ایجاد مجموعه ای مشترک از ارزش های شرکت
- تامین منابع مالی لازم از سرمایه گذاران
- توسعه ماموریت، چشم انداز و هدف شرکت
- ایجاد و توسعه ساختار تیم های داخلی
- تعیین بهترین استفاده از منابع در سراسر شرکت
- توسعه سیاست های شرکت که نه تنها برای مدیران سطح C بلکه برای کارمندان و مشتریان یا مشتریان نیز مفید است
در این آموزش می توانید نحوه نوشتن بیانیه های چشم انداز و ماموریت را بیاموزید : نحوه نوشتن چشم انداز و ماموریت
2. استراتژی واحد تجاری
بلافاصله پس از استراتژی شرکت، استراتژی واحد تجاری را دریافت کردیم. این نوع استراتژی به موارد عملی موفقیت در بازارهای فردی می پردازد. اگرچه مختص بازارهای فردی است، اما استراتژی واحد تجاری همچنان باید با استراتژی شرکت مرتبط باشد.
برای این نوع استراتژی خاص، ایده خوبی است که با جمع آوری هر آنچه که می توانید در مورد رقبای خود در منطقه شروع کنید. با تجزیه و تحلیل SWOT شروع کنید .
شما همچنین می خواهید شکاف های موجود در بازار را شناسایی کنید و چگونه شرکت شما می تواند این شکاف ها را پر کند. در نهایت، استراتژی واحد تجاری خود را با شناسایی نقطه فروش منحصر به فرد خود برای تقویت موقعیت خود در بازار کامل می کنید.
فراتر از آن، ایده خوبی است که همیشه مراقب راه های مختلف برای ایجاد فرصت های جدید در بازار باشید.
نکته کلیدی که باید در مورد استراتژی واحد کسب و کار خود به خاطر بسپارید این است که قابل مشاهده ترین سطح استراتژی در هر منطقه از شرکت شما خواهد بود.
با ایجاد یک استراتژی واحد تجاری قوی، می توانید به طور موثر انگیزه کارمندان خود را برای تلاش بیشتر ایجاد کنید، زیرا آنها می دانند که برای چه چیزی تلاش می کنند.
همچنین به یاد داشته باشید که اگر یک کسب و کار کوچک دارید که فقط در یک حوزه فعالیت می کند، استراتژی شرکت و واحد تجاری شما اغلب با هم همپوشانی دارند. آنها حتی ممکن است یکسان باشند.
3. استراتژی تیم
آخرین قطعه از پازل استراتژی تیم است. همانطور که در مورد استراتژی واحد تجاری وجود دارد، استراتژی تیم فردی باید با استراتژی شرکت و استراتژی واحد تجاری هماهنگ باشد. با اطمینان از این کار، مطمئن خواهید شد که تمام سطوح استراتژی با یکدیگر هماهنگ هستند. به احتمال زیاد به اهداف خود دست خواهید یافت.
برای این سطح از استراتژی، هر تیم باید هدف و مرزهای مشخصی داشته باشد. داشتن مجموعه ای از شاخص های کلیدی عملکرد مفید است که تیم ها برای سنجش موفقیت استراتژی خود از آنها استفاده کنند.
در سطح تیم، استراتژی باید شامل موارد زیر باشد:
- تامین کننده و مدیریت سهام
- کنترل کیفیت
- و استفاده از روشهای عملیاتی استاندارد
چگونه به استراتژی خود برسید

دانستن اینکه استراتژی چیست و سطوح مختلف استراتژی کسب و کار تنها نیمی از کار است. شما همچنین باید استراتژی خود را ایجاد کنید. در اینجا چگونه است.
1. رسالت و چشم انداز خود را مشخص کنید
همانطور که قبلا ذکر شد، استراتژی شما ریشه در ماموریت و چشم انداز شما برای شرکت دارد. بیانیه ماموریت شما اهداف شما را بیان می کند و رویکردی را که برای رسیدن به اهداف خود در پیش خواهید گرفت را تشریح می کند.
نمونه ای از بیانیه ماموریت واضح از IKEA آمده است :
ارائه طیف گسترده ای از محصولات مبلمان خانه با طراحی خوب و کاربردی با قیمت هایی به قدری پایین که تا حد امکان افراد قادر به خرید آنها باشند.
اما بیانیه چشم انداز شما موقعیت آینده ای را که امیدوارید روزی شرکت یا سازمان شما اشغال کند را توضیح می دهد.
به بیانیه چشم انداز IKEA نگاهی بیندازید تا ایده ای از شکل ظاهری آن بدست آورید :
برای ایجاد یک زندگی روزمره بهتر برای بسیاری از مردم.
2. اهداف خود را مشخص کنید
بر اساس ماموریت و چشم انداز خود، باید اهداف خود را مشخص کنید. فراموش نکنید که مرحله کسب و کار خود را نیز در این فرآیند لحاظ کنید. اگر به تازگی شروع کرده اید، اهداف شما مانند این نخواهد بود که برای بیش از 5 سال در تجارت بوده اید.
برای مثال، اگر تازه شروع کرده اید، اهداف شما ممکن است شامل موارد زیر باشد :
- افزایش آگاهی از برند
- راه اندازی خط تولید خود
- 1% از سهم بازار داخلی را به خود اختصاص داده است
برخلاف آن، اگر چندین سال است که در تجارت بوده اید، اهداف شما ممکن است این باشد :
- خط تولید خود را گسترش دهید
- انشعاب به بازارهای جدید
- استخدام کارمندان بیشتر
مهم نیست که چه مدت در تجارت بوده اید، فراموش نکنید که چارچوب SMART را هنگام تعیین اهداف خود به کار ببرید. به عبارت دیگر، مطمئن شوید که اهداف شما خاص، قابل اندازه گیری، قابل دستیابی، نتیجه گرا و محدود به زمان هستند.
در این مقاله درباره اهداف SMART بیشتر بدانید : تعیین اهداف تجاری و هدف گذاری
3. استراتژی خود را تعریف کنید
گام بعدی تعریف استراتژی است که برای دستیابی به اهداف خود از آن استفاده خواهید کرد. به عنوان مثال، این ممکن است راه اندازی یک وب سایت باشد که خط تولید شما را به نمایش بگذارد یا حضور در رسانه های اجتماعی و موارد مشابه داشته باشد.
به یاد داشته باشید، استراتژی شما باید ریشه در ماموریت، چشم انداز و اهداف شما داشته باشد. نباید گامهای خاصی را که برمیدارید بیان کند، بلکه باید یک نمای کلی از نحوه دستیابی به اهداف ارائه دهد.
4. تاکتیک هایی را که استفاده خواهید کرد مشخص کنید
هنگامی که استراتژی خود را مشخص کردید، زمان آن است که مشخص شوید. اینجاست که تاکتیکها وارد میشوند. در این مرحله، مراحل دقیق و مسیر عملی را که برای رسیدن به اهداف خود انجام خواهید داد، مشخص میکنید.
این ممکن است به نظر برسد :
- انجام تحقیقات بازار برای شناسایی نقاط دردناک مخاطب
- نوشتن مقاله برای وب سایت
- یک شرکت حمل و نقل را پیدا کنید که نرخ های مقرون به صرفه ای ارائه می دهد
5. شاخص های کلیدی عملکرد خود را مشخص کنید
چگونه متوجه خواهید شد که آیا در مسیر رسیدن به اهداف خود هستید؟ با تعیین شاخص های کلیدی عملکرد. KPIها صرفاً معیارهایی هستند که میتوانید آنها را برای اندازهگیری اینکه آیا اهدافتان محقق شدهاند یا خیر، پیگیری کنید.
گاهی اوقات، آنها کمی هستند، مانند محاسبه سهم بازار یا حاشیه سود. مواقع دیگر، آنها کیفی خواهند بود. به عنوان مثال، کپی وب سایت شما یا نوشته شده است، نوشته می شود، یا حتی شروع نشده است.
برای آشنایی بیشتر با شاخصهای عملکرد کلیدی (KPI)، مطالعه کنید : KPI چیست و چگونه در کسب و کار استفاده میشود ؟
6. نظارت، تجزیه و تحلیل، بازبینی و اصلاح، و تنظیم
در نهایت، نظارت و تجزیه و تحلیل استراتژی خود را فراموش نکنید. این تنها راه برای دیدن اینکه آیا استراتژی کار می کند یا خیر. بر اساس آن، می توانید استراتژی خود را در صورت لزوم تغییر دهید و تنظیم کنید تا مطمئن شوید که در مسیر رسیدن به اهداف خود هستید.
سه دام استراتژی رایج که باید از آنها اجتناب کنید

بنابراین اکنون می دانید استراتژی چیست و چگونه استراتژی کسب و کار خود را ایجاد کنید. اما در حین انجام این کار، مراقب باشید که از این سه تله استراتژی رایج اجتناب کنید :
1. استراتژی و تاکتیک ها را با هم مخلوط نکنید
مخلوط کردن استراتژی و تاکتیک بسیار آسان است. از این گذشته، هر دو برای پاسخ دادن به اینکه چگونه به هدف خود می رسید استفاده می شود. اما آنها یک چیز نیستند. به طور کلی، تاکتیک ها ملموس تر از استراتژی هستند.
- استراتژی انتزاعیتر است، زیرا این برنامه عمل است که شما را از نقطه A به نقطه B میبرد.
- تاکتیک ها گام های خاصی هستند که در مسیر رسیدن به آنجا برمی دارید.
به عنوان مثال، استراتژی گسترده شما ممکن است حضور در اینستاگرام برای افزایش آگاهی از برند باشد. سپس تاکتیکها مشخصاتی مانند تعداد دفعات ارسال پست و نوع محتوایی که به اشتراک میگذارید را مشخص میکند.
به یاد داشته باشید که استراتژی و تاکتیک در هم تنیده شده اند. برای موفقیت در رسیدن به اهدافتان به هر دو نیاز دارید.
شما فقط با ایجاد پروفایل اینستاگرام و پر کردن بیوگرافی خود، آگاهی از برند خود را افزایش نمی دهید. شما همچنین به مراحل خاصی نیاز دارید که باید انجام دهید تا مشتریان بالقوه شما را متوجه شوند.
2. فراموش کرده اید که استراتژی خود را به هدف خود بازگردانید
همانطور که روی استراتژی خود کار می کنید، به راحتی می توانید سیل ایده های جدید را دریافت کنید. اما این ایده ها در واقع می توانند شما را از هدف اصلی خود دور کنند. با نگه داشتن هدف خود در جلو و مرکز و تمرکز فقط بر روی چیزی که شما را به رسیدن به هدف نزدیکتر می کند از این امر اجتناب کنید.
3. عدم استفاده از Insights
بینش به شما می گوید که آیا استراتژی شما کار می کند یا خیر. آنها می توانند مشخص کنند که آیا بخشی از استراتژی شما نیاز به تغییر یا تنظیم دارد یا خیر. بدون بینش، ممکن است زمان زیادی طول بکشد تا به اهداف خود برسید، زیرا استراتژی و تاکتیک های شما نامربوط بوده یا در وهله اول هرگز کارساز نبوده اند.
علاوه بر این، بینش ها می توانند در وهله اول به شما کمک کنند تا استراتژی خود را شکل دهید. با مشاهده چشم انداز کسب و کار، روندهای بازاریابی و رقبای خود، می توانید یاد بگیرید که چه چیزی کار می کند، چه چیزی لازم است و چه چیزی کم است. از این بینش ها، استراتژی درستی برای ایجاد پیشنهادات خود و ترویج آنها و توسعه فرهنگ شرکت و سیاست های سازمان خود ایجاد کنید.
بهترین مکان برای یافتن دارایی های تجاری خلاق با استفاده نامحدود
به عنوان بخشی از استراتژی کسب و کار خود، ایده خوبی است که همیشه الگوهای تجاری خلاقانه آماده داشته باشید. اینجاست که فروشگاه بیزینس ایده وارد می شود.
DRRJ Business Idea یک بازار مبتنی بر اشتراک با یک پیشنهاد قانع کننده است. با هزینه کم، می توانید قالب های ارائه نامحدود، اسناد چاپی، عکس های استوک، فونت ها و موارد دیگر را دانلود کنید.
یک استراتژی کسب و کار اثبات حرفه ای ایجاد کنید
اصطلاح استراتژی کسب و کار اغلب با اهداف، چشم انداز و تاکتیک ها اشتباه گرفته می شود. اما در واقعیت، استراتژی کسب و کار از آن سه چیز سرچشمه می گیرد و در بر می گیرد. هنگامی که درک کردید که اساس هر استراتژی تجاری چیست، ایجاد و تعریف آن بسیار آسان تر می شود.
از نکات موجود در این مقاله برای ایجاد یک استراتژی حرفه ای برای کسب و کار خود استفاده کنید و از دام های رایجی که می تواند به جای موفقیت منجر به شکست شود جلوگیری کنید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از اشتراک VIP در اختیار شما قراد داده می شود.
- در صورتی که به هر دلیل موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید به ما اطلاع دهید.
پسورد فایل : mydrrj.com گزارش خرابی لینک
دیدگاهتان را بنویسید