تبدیل قالب وردپرس انگلیسی به فارسی

تبدیل قالب وردپرس انگلیسی به فارسی
یکی از مهمترین سوالات کاربران وردپرس این است که چطور قالب وردپرس را فارسی کنیم؟ اما به دلیل نداشتن تخصص کافی در کدنویسی از این کار صرفنظر می کنند. در این آموزش قصد داریم تا ساده ترین و در عین حال کاربردی ترین روش فارسی سازی قالب وردپرس را به شما آموزش دهیم.
تمامی قالبهای وردپرس در دکتر آر.جی یا انگلیسی هستند ولی بصورت RTL یعنی پشتیبانی از فونت فارسی و یا توسط فروشنده بصورت فارسی هستند. و توسط واحد کنترل کیفی به دقت بررسی می شوند. این آموزش یک آموزش جامع است برای همین ممکن است کمی طولانی باشد.
قالب RTL چیست؟
هنگامی که شما یک قالب را بصورت اورجینال و اصلی خریداری مینمایید این قالب به زبان انگلیسی است. اگر قالب برای زبان های عربی و فارسی پیش فرضی نداشته باشد، نیاز است تا فردی با تخصص و دانش طراحی سایت و کدنویسی آن را بطور کامل فارسی و آماده راستچین کند.
اما تمام قالب های اصلی با پشتیبانی فارسی و عربی (RTL) از سایت های مبدا خرید و در سایت دکتر آر.جی با قیمت هایی به مراتب کمتر از فایل اصلی برای فروش گذاشته میشود. هنگامی که شما فایل وردپرس را بصورت فارسی دانلود و بر روی سایت خود (هاست) نصب نمایید، پس از نصب قالب پنل مدیریت و قالب شما راستچین شده و فارسی نمایش داده میشود.
شما به راحتی میتوانید طراحی سایت را با اطلاعات فارسی جایگزین و سایت خود را راه اندازی نمایید و صفحات خود را بصورت فارسی طراحی نمایید.
تنها مشکل موجود برای شما فونت های فارسی پیش فرض وردپرس است که چندان جذاب نیست. برای رفع این مشکل افزونه ها و نکنیک هایی وجود دارد که در ادامه آنها را به شما معرفی مینماییم.
ترجمه قالب با استقاده از افزونه Loco translate
یکی دیگر از روش ها در آموزش فارسی سازی قالب وردپرس استفاده از افزونه لوکوترنسلیت به عنوان یکی از بهترین افزونه های ترجمه قالب و افزونه است. برای ترجمه قالب با استفاده از این پلاگین کافی است مراحل زیر را دنبال کنید:
- افزونه loco translate را از مخزن وردپرس نصب کنید.
- بعد از نصب می توانید theme را انتخاب و قالب مورد نظر خود را از لیست انتخاب و شروع به ترجمه جملات کنید.
- برای فارسی سازی افزونه نیز گزینه plugins را انتخاب و در صفحه جدید افزونه مورد نظر را انتخاب و ترجمه کنید.
آموزش قرار دادن فونت فارسی برای قالب وردپرس
یکی دیگر از بخش های مهم فارسی سازی قالب اضافه کردن فونت فارسی است. فونت مورد نظر را در پوشه ای در کنار فایل rtl.css قرار دهید. فونت های وب می توانند در سه فرمت woof, ttf, eot باشند. به عنوان مثال فونت ایران سنس را به شکل زیر در فایل rtl.css معرفی می کنیم.
@font-face
{
font-family: 'iransansdn';
src: url('fonts/iransansdn.eot?#') format('eot'),
url('fonts/iransansdn.woff') format('woff'),
url('fonts/iransansdn.ttf') format('truetype');
}
حالا باید برای قسمت هایی که می خواید فونت تغییر داده شود، داخل فایل rtl.css از ویژگی فونت فمیلی استفاده کنید. یک مثال برای این مورد در زیر آمده است.
h1,h2,h3,h4,h5,h6 {font-family: ‘BYekan’;{
nav.main_menu ul li a }
font-family: ‘BYekan’;
font-weight: normal;
font-size:16px
}
کار شما تا به اینجا تمام می شود. شما باید قالبی داشته باشید که تمامی بخش های آن فارسی و راست چین شده باشد.
نصب فونت در سایت به کمک افزونه
برای نصب فونت فارسی در سایت به کمک افزونه، ابتدای کار باید افزونه Use Any Font را نصب و فعالسازی نمایید.
بعد از نصب و فعالسازی افزونه Use Any Font، در پیشخوان مدیریت وردپرس بخشی به نام Use Any Font اضافه خواهد شد. مطابق شکل زیر، در این بخش نیاز است که شما یک کلید API از سایت سازنده این افزونه دریافت نموده و در کادر مربوط به آن وارد کنید. برای دریافت این کلید بر روی دکمه Generate Free Lite کلیک نمایید و سپس کلید Verify را بزنید.

بعد از آن مطابق شکل زیر به قسمت Upload Font در بخش دوم این افزونه بروید. در این قسمت باید 4 گام زیر را انجام دهید.
- ابتدا بر روی دکمه add font کلیک نمایید.
- سپس در کادر مشخص شده نام فونت خود را وارد نمایید.
- بر روی دکمه Choose File کرده و فونت خود را آپلود کنید. توجه داشته باشید همانطور که در تصویر میبینید تنها قرار دادن یک فرمت از فونت دلخواهتان مثلا .ttf کافیست.
- در نهایت برای بارگذاری و افزودن فونت فارسی به قالب وردپرس بر روی دکمه Upload کلیک نمایید.

حال بعد از بارگذاری فونت دلخواهتان مطابق شکل زیر، وارد بخش Assign Font شوید. در این بخش باید تعیین کنید که در کدام تیترها (تگهای heading) و بخشهای سایت فونت شما نمایش داده شود و مورد استفاده قرار گیرد. برای مثال ما میخواهیم در همه تیترها از فونت دلخواهمان استفاده شود پس باید تیک تمامیه گزینه را زده و دکمه Assign Font را بزنید.

حال میتوانید به ساییتتان برگردید و با رفرش کردن آن خواهید دید که فونت دلخواهتان به سایت اضافه شده است و دیگر هیج کار اضافهای لازم نیست انجام دهید. ضمنا شما با این افزونه میتوانید هر تعداد فونتی که نیاز دارید به سایتتان اضافه کنید. برای انجام اینکار کافیست مراحل قبل را مجددا تکرار کرده و در هنگام بارگذاری فونت موردنظرتان را وارد نمایید.
افزونه MW Font Changer
افزونه MW Font Changer یک پلاگین فارسی است که میتوان به راحتی با آن اقدام به تغییر فونت وردپرس کنید. این افزونه کاربردی در مخزن وردپرس امتیاز 5 از 5 را کسب کردهاست و بالای 10 هزار دانلود به خود اختصاص داده است.
امکانات MW Font Changer
- استفاده آسان
- دارای 30 فونت پرطرفدار فارسی
- قابلیت تغییر فونت داشبورد وردپرس
- قابلیت تغییر فونت قالب با شناسه و کلاسفونت
لیست فونتهایی که افزونه پشتیبانی میکند:
- B Esfehan
- B Helal
- B Homa
- B Jadid
- B Koodak
- B Bardiya
- B Mahsa
- B Mehr
- B Mitra
- B Nasim
- B Nazanin
- B Sina
- B Titr
- B Yekan
- Dast Nevis
- Droid Arabic Kufi
- Droid Arabic Naskh
- Gandom
- IR Yekan
- IRANSans
- IRANYekan
- IranNastaliq
- Parastoo
- Sahel
- Samim
- Shabnam
- Shekasteh
- Sultan Adan
- Tanha
- Vazir
- XM Yekan
- Arial
- Comic Sans MS
- Tahoma
- Verdana
آموزش کار با افزونه
ابتدا افزونه را نصب و فعالسازی کنید . (لینک دانلود افزونه در انتهای پست قرار دارد). بعد از فعالسازی افزونه، زیر منویی با نام فونت ماندگار به تنظیمات وردپرس اضافه میشود.
در قسمت (فونت ماندگار – پوسته) تنظیمات فونت برای قالب است و در قسمت (فونت ماندگار- پیشخوان) تنظیمات فونت در بخش داشبورد و مدیریت وردپرس است.
فونت عناوین: شامل فونت عنوانها از جمله تگهای h میشود.
فونت بدنه: شامل محتوای هر پست و نوشتهها است.
فونت ادمینبار در صفحه اصلی سایت: ادمینبار نواری است که معمولا در بالای سایت نماش داده میشود.
اگر میخواهید از کلاس و آیدی فونت استفاده کنید میتوانید از قسمت عناصر دلخواه بهره بگیرید.
تغییر فونت وردپرس برای فونت پیشخوان شامل تنظیمات و بخشهای مدیریت وردپرس است که میتوانید در این بخش آن را تغییر دهید .
پس از اعمال تغییرات گزینه (ذخیره تنظیمات) را بزنید.
افزونه مداد زرد Yellow Pencil
یکی از افزونه های بسیار جذاب برای وردپرس که به کمک آن هم میتوانید فونت دلخواه را در سایت اعمال نمایید و هم به تغییرات ظاهری بپردازید، افزونه مداد زرد است. این افزونه بعد از نصب در تب بالایی پیشخوان وردپرس ظاهر میشود.
شما به جای انتخاب ویرایش برگه با صفحه ساز قالب خود میتوانید از گزینه ویرایش با مداد زرد استفاده نمایید.
بعد از باز شدن صفحه ویرایش با کلیک روی بخش میتوانید فونت، اندازه فونت، ضخامت فونت، رنگ و حتی طراحی صفحه از جمله دکمه ها، زمینه ها و غیره را به راحتی اعمال نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید