برندسازی در عصر اطلاعات و اینترنت

برندسازی در عصر اطلاعات و اینترنت
مصرف کنندگان هزاره در حال ظهور و راه های دستیابی به آنها
با ظهور اینترنت و ظهور وب 2.0 و مرور مبتنی بر تلفن همراه، بازاریابان در سراسر جهان به اهمیت استفاده از رسانه آنلاین برای برندسازی محصولات خود پی برده و به آن پرداخته اند. نسل جدید مصرف کنندگان و به ویژه نسل هزاره یا متولدین پس از اواخر دهه 1970 و به خصوص متولدین دهه 1990 و بعد از آن، تمایل به انجام معاملات آنلاین دارند، به این معنی که بازاریابان و شرکت ها در صورت تمایل، باید محصولات خود را در دنیای مجازی برند کنند. برای هدف قرار دادن این جمعیت.
علاوه بر این، با ظهور تلفنهای هوشمند و استفاده گسترده از آنها توسط هزارهها، برندسازی محصولات آنلاین و در دنیای تلفن همراه دیگر یک لوکس نیست، بلکه به دلیل تغییر عادتهای خرید مشتریان نوظهور، یک ضرورت است.
به همین دلیل است که بسیاری از برندها به طور تهاجمی در عرصه آنلاین به بازار می آیند تا این پایگاه مصرف کننده را از دست ندهند. به عنوان مثال، برندهایی مانند نایک، آدیداس، کوکاکولا، پپسی و GAP که مدتها استراتژی برندسازی در فضای باز و رسانههای چاپی قابل توجهی داشتند، اکنون به عنوان ابزاری برای دسترسی به این پایگاه مصرفکننده وارد تلاشهای برندسازی آنلاین شدهاند.
چند نمونه از برندهایی که به دنیای مجازی مهاجرت کردند
البته می توان گفت که این برندها برای جوانان جذابیت دارند و از این رو نیاز به بازاریابی آنلاین دارند. با این حال، این واقعیت که برندهای سنتی و جاافتاده مانند Kellogg در حال برندسازی آنلاین خود هستند زیرا بسیاری از زنان شاغل و متخصصان حرفه ای اکنون کل خرید خود را به صورت آنلاین انجام می دهند.
جدای از این، برندهایی مانند سواچ (ساعت ساز لوکس سوئیس) نیز وجود دارند که به برندسازی مجازی روی آورده اند که با توجه به این واقعیت که مصرف کنندگان آن به جای بازاریابی انبوه که قلمرو آنلاین است، توسط مفاهیم بازاریابی تخصصی هدایت می شوند، کمی تعجب آور است.
معمولا دلیل احتمالی این امر را می توان در نحوه پخش زنده بیشتر رویدادهای ورزشی در اینترنت و با توجه به ارتباط عمیقی که سازندگان ساعت های لوکس مانند سواچ و رولکس با دنیای ورزش دارند، یافت.
طبیعی است که در دنیای مجازی و موبایل به سراغ مصرف کنندگان خود بروند. با صحبت از تبلیغات مبتنی بر موبایل، مدتهاست که بازاریابان این را پذیرفتهاند که شرکتهایی مانند اپل و مایکروسافت باید به طور انحصاری بر برندسازی آنلاین تمرکز کنند، زیرا پایگاه مصرفکنندگان آنها تقریباً به طور کامل کسانی هستند که برای کسب اطلاعات به دنیای مجازی مراجعه میکنند.
بازاریابی آنلاین یک شمشیر دو لبه است
بازاریابی آنلاین یک شمشیر دولبه است، زیرا نه تنها اخبار به سرعت در قلمرو آنلاین حرکت می کنند، بلکه حقایق نیز در عجله برای اولین نفری که توییت می کند یا در فیس بوک پست می کند، نشان داده می شود. به عنوان مثال، هنگامی که یک محصول یا یک نام تجاری در معرض تبلیغات منفی قرار می گیرد، که ممکن است واقعی باشد یا در غیر این صورت، با این وجود، اخبار به سرعت در دنیای مجازی حرکت می کنند که منجر به از دست دادن ارزش ویژه برند می شود.
علاوه بر این، بازاریابان نمیتوانند جریان اطلاعات را در رسانهای که اساساً توسط جمعیت و ازدحام هدایت میشود کنترل کنند و از این رو، بازاریابان باید نسبت به آنچه در مورد برندهایشان گفته و نوشته میشود هوشیار باشند. جدای از این، بازاریابی در اینترنت و تلفن های هوشمند تابع جنبه دیگری است که به عنوان هوش ازدحام یا خرد جمعیت شناخته می شود، به این معنی که رفتار گله ای در بین مصرف کنندگان رایج است.
اندیشه های پایانی
بنابراین، هنگامی که یک نام تجاری به توده عظیم مصرف کنندگان رسید، آنگاه برای بازاریابان آسان است که به پایگاه مصرف کنندگان نفوذ کنند زیرا ازدحام یا جمعیت تضمین می کنند که برند تبلیغاتی می شود.
پذیرندگان اولیه و نظر سازان از طریق بررسی های خود اطمینان حاصل می کنند که مصرف کنندگان جدیدی که برای آزمایش محصول مردد هستند، تشویق به انجام همین کار می شوند. البته همانطور که قبلاً گفته شد، این امر تأثیر منفی نیز دارد و این در صورتی است که تبلیغات منفی می تواند به سرعت اخبار خوب سفر کند. در واقع، برندسازی در دنیای مجازی هم فرصت و هم خطر است و بازاریابان باید از این اثرات آگاه باشند.
در ادامه در خصوص مدیریت برند موفق با شما صحبت میکنیم.
سرفصل اصلی مقالات برند :
![]() |
تعریف برند |
دیدگاهتان را بنویسید