شکستن قوانین رنگ در طراحی

شکستن قوانین رنگ در طراحی گرافیک
در طراحی گرافیک، قوانین رنگ مرسوم سختگیرانه است. در واقع، بسیاری از ما آنقدر عمیق آنها را جذب کرده ایم که دیگر آگاهانه تشخیص نمی دهیم که چه زمانی آنها را دنبال می کنیم.
به طور کلی آنها خواستار سادگی هستند. قاعده کلی غالب این است که از دو رنگ بیشتر استفاده نکنید (به استثنای سیاه و سفید، نه از نظر فنی)، و حتی روند رو به رشدی برای سادهسازی بیشتر به رنگهای تک رنگ وجود دارد که برندهای موفقی مانند Coke و Starbucks پیشرو هستند.


دلیل خوبی برایش وجود دارد. مسلماً ساده تقریباً همیشه بهتر است، به خصوص در مورد چاپ، جایی که رنگهای زیاد ممکن است هزینه را افزایش داده و مقداری از تنوع را اضافه کند.
با این حال، در برخی موارد، قوانین به معنای شکسته شدن هستند. در این مقاله تعدادی نمونه از طرح هایی که قوانین رنگ را به موفقیت بزرگی زیر پا می گذارند، بررسی خواهیم کرد. اما ابتدا، یک خلاصه بسیار مختصر از تئوری رنگ مفید خواهد بود.
تئوری رنگ
برای یک دوره عمیق در تئوری رنگ، توصیه می کنیم این مقاله در خصوص درک نظریه رنگ همراه با این پست کلیدی از وبلاگ خودمان بخوانید. آنچه در اینجا می آید یک تفصیر بسیار گذرا است.
در بالا چرخه رنگ است، ابزاری برای نشان دادن چگونگی استفاده از رنگ های اصلی (قرمز، زرد و آبی) برای تولید رنگ های ثانویه و سوم که به عنوان رنگ ها نیز شناخته می شوند. از اینجا میتوانید رنگهای مکمل (با افزودن رنگ سفید)، تنها (با افزودن خاکستری) و سایهها (با افزودن سیاه) تولید کنید.
با توجه به این چارچوب، طراحان تعدادی “طرح رنگ” را تعیین کرده اند که هماهنگ و دلپذیر در نظر گرفته می شوند. در اینجا شش مورد از محبوب ترین آنها آورده شده است:
تک رنگ: یک رنگ، ته رنگ، تن یا سایه های مختلف.
آنالوگ: سه رنگی که روی رنگ در کنار هم قرار دارند، به اضافه ته رنگ، تن یا سایه آنها.
مکمل: دو رنگ که در چرخه رنگ مقابل یکدیگر قرار دارند، به علاوه رنگها، تنها یا سایهها.
تقسیم مکمل: مانند مکمل، اما با استفاده از دو رنگ در دو طرف رنگ مقابل رنگ پایه خود.
سه گانه: رنگ ها به طور مساوی در اطراف چرخه رنگ قرار دارند (به علاوه ته رنگ ها، تن ها یا سایه ها)
مکمل مضاعف (تترادیک): دو جفت رنگ مخالف روی چرخ رنگ، با یا بدون ته رنگ، تن یا سایه.
اگر رنگها، تنها و سایهها به روش معمولی استفاده نمیشوند، برخی از این طرحها میتوانند ترکیبهای «ناهماهنگ» تولید کنند که معمولاً از نظر بصری ناخوشایند هستند. به عنوان مثال، در اینجا یک طرح چهارتایی وجود دارد که از دو مجموعه رنگ متضاد – نارنجی و آبی، بنفش و زرد – در اشکال خالص آنها استفاده می کند:
قانون شکنی
بنابراین، باید از “رنگ های ناسازگار” مانند طاعون اجتناب کرد، پس؟ میلتون گلیزر ، طراح افسانهای، هنگام طراحی پوستر نمادین خود (که در ابتدا به عنوان جلد کتاب در نظر گرفته شده بود) از باب دیلن، که موهایش انفجاری از رنگ در برابر یک شبح سیاه و سفید دارد، چنین فکر نمیکرد:
همانطور که رومن مارس در سخنرانی تد خود با عنوان «چرا پرچمهای شهر ممکن است بدترین چیزی باشد که هرگز متوجه آن نشدهاید» ، بحث میکند، پرچمها یکی دیگر از شیهای طراحی بسیار مخالف و اغلب موفق هستند. در واقع، بر اساس استانداردهای طراحی گرافیک، بسیاری از پرچمها با شکست کامل مواجه میشوند – رنگهای بسیار زیاد، اغلب بلند و با هم تداخل دارند. با این حال، پرچمهایی مانند پرچمهای آفریقای جنوبی و مریلند آن را به جلوهای عالی میکشند:


یکی دیگر از قوانین مرسوم که در مد و طراحی داخلی بارزتر است، این است که مشکی و آبی را در کنار هم قرار ندهید. بسیاری از طراحان نیز از این ترکیب طفره می روند، اما دلیل کمی برای انجام این کار وجود دارد. طراحی زیر برای Tracks: People in Motion گواه آن است :


در نهایت، اجازه دهید این قانون اصلی را در نظر بگیریم که “یک لوگو نباید بیش از دو رنگ داشته باشد.” این احتمالاً ریشهدارترین قانون رنگ در فرهنگ طراحی مینیمالیسم امروزی است. مسلماً، درست است که مرتبط کردن یک نام تجاری با یک رنگ بسیار پربار، همانطور که کوکا با قرمز و استارباکس با سبز انجام داد، می تواند یک حرکت بازاریابی سریع باشد.
اما از سوی دیگر، برخی از به یاد ماندنیترین لوگوهای جهان – برای مثال، لوگوی گوگل، لوگوی است که ما به سختی نیازی به بازتولید آن در اینجا داریم – دارای رنگهای فراوانی هستند. یکی از اولین برندهایی که این کار را انجام داد NBC بود که با تاکید بر کیفیت برنامه های رنگی خود سعی داشت در روزهای اولیه تلویزیون برای خود نامی دست و پا کند. این طرح در نیم قرن گذشته بسیار ساده شده است، اما بیشتر رنگ ها – که اکنون در مجموع 6 رنگ هستند – باقی مانده اند:
به طور مشابه، ما عاشق لوگوی جدید Cooper Union (مدرسه هنر و طراحی معتبر در شهر نیویورک) هستیم. لوگوی هندسی جدید که توسط دویل پارتنرز (فارغ التحصیلان موسسه) طراحی شده است، پنج رنگ را در خود جای داده است – تغییری چشم نواز از طراحی تک رنگ قدیمی آنها :
چه طراحی خوب دیگری قوانین رنگ را نقض می کند؟ لطفا در بخش نظرات برای ما اعلام کنید!
در ادامه انتخاب رنگ سازمانی برند را حتما بخوانید.
دیدگاهتان را بنویسید