تغییرات بازار و مدیران برند

تغییرات بازار و مدیران برند
به هر سوپر مارکتی بروید و به برخی از قفسه ها به خصوص غذاها و خواربارفروشی ها نگاه کنید. از دیدن نه تنها تنوع اقلام، بلکه برندهای متعدد و همچنین محصولات عمومی موجود در هر دسته شگفت زده خواهید شد. تصمیم گیری برای مصرف کننده مشکلی است که او را گیج می کند.
در بسیاری از موارد، تعداد مارکهای موجود در قفسه میتواند با موفقیت مصرفکننده را به سمت انتخاب ارزانترین برند موجود یا انتخاب یک محصول عمومی سوق دهد و در نتیجه تصمیمگیری را پشت سر بگذارد. این در مورد تمام مارک های FMCG در بازار امروز صادق است. وقتی رقابت شدید و تهاجمی باشد، مدیریت برند قطعا چالشی برای مدیران برند است.
برخلاف سال های قبل، مشخصات شغل مدیر برند با تغییر زمان تغییر کرده و تکامل یافته است. مدیران برند مسئول کل کسب و کار هستند و موظفند از حفظ بازده سرمایه گذاری سالم اطمینان حاصل کنند. ارزش برند و ارزش ویژه برند، سازمان ها و همچنین قیمت سهام را نسبت به تصویر برند و مدیریت برند بسیار حساس کرده است. مدیریت برند، رشد آن، سهم بازار، سودآوری و همچنین حفظ تصویر و همچنین ارزش پیشنهادی در کوتاه مدت و بلند مدت چالشی است که مدیران برند با آن مواجه هستند.
تغییرات تکنولوژیکی و ماهیت رقابتی بازارهای باز و جهانی شدن، بازی مدیریت برند و رفتار مصرف کننده را تغییر داده است. مدیران برند تحت فشار هستند تا استراتژی هایی را توسعه دهند که بتواند تمایز محصول را ایجاد کند، مشتریان را مورد خطاب قرار دهد و همواره ارزش پیشنهادی بیشتری برای آنها ارائه دهد.
شغل مدیر برند امروزی نیازمند مجموعههای مهارتی مختلفی است که برای مدیریت محیط چالشبرانگیز لازم است. علاوه بر تغییرات در محیط بازار، فناوری و تغییرات ناشی از آن در مکانیسم های زنجیره تامین، رفتار مصرف کننده و همچنین انتظارات در حال تغییر است. محیط اقتصادی تأثیر عمده ای بر برندها و همچنین بر رفتار مصرف کننده دارد.
هر گونه بحران اقتصادی قریب الوقوع یا افزایش تورم در سطح جهانی و همچنین در سطح ملی مجموعه ای از یک حرکت محافظه کارانه از سوی مصرف کنندگانی که شروع به سیو کردن کیف پول خود می کنند، خرید خود را به تعویق می اندازند یا از یک برند خاص دور می شوند تا به دنبال جایگزین های ارزان تر باشند و غیره.
بخش مالی از جمله تامین مالی مصرف کننده، وام گرفتن از کارت اعتباری نیز بر حرکات برند در همه بازارها تاثیر می گذارد. فناوری، روندهای اجتماعی کنونی، سبک زندگی شهری و همچنین رسانه های الکترونیکی و غیره می توانند برندها را در بازار ایجاد یا شکست دهند.
مدیران برند باید با تحولات یا تغییراتی که در زمینههای مختلف و محیط خارجی اتفاق میافتد کاملاً آشنا و آگاه باشند و همچنین بتوانند در میان چالشها تصمیمات و برنامهریزیها را برای پیشبرد برند خود به سرعت انجام دهند.
مدیریت برند دیگر یک کارکرد منفرد نیست. پویایی مدیریت برند و همچنین تغییرات در نمایه مدیریت برند که شامل ROI و سهم نهایی برند در ترازنامه می شود، تیم های متقابل کارکردی را می طلبد تا برای مدیریت یک دسته برند با یکدیگر همکاری کنند.
سازمانهای FMCG برند محور بزرگ و سازمانهای چند ملیتی جهانی ساختار سازمان را به گونهای تغییر دادهاند که ساختار سازمانی عملکردی، چند رشتهای و ماتریسی را برای مدیریت برند به ارمغان بیاورند.
در ادامه در خصوص برندسازی در عصر اطلاعات با شما صحبت میکنیم.
سرفصل اصلی مقالات برند :
![]() |
تعریف برند |
دیدگاهتان را بنویسید