راهنمای ایجاد طرح کسب و کار با الگو

راهنمای ایجاد طرح کسب و کار با الگو
برای اینکه ایده کسب و کار خود را به واقعیت تبدیل کنید، به یک طرح تجاری نیاز دارید. این الگو آغازی برای طرح کسب و کار شما هستند.
- یک طرح کسب و کار به وضوح اهداف یک شرکت و چگونگی دستیابی به آنها را مشخص می کند.
- میتوانید قالبهایی را برای طرحهای تجاری ساده و سنتی بهصورت آنلاین پیدا کنید، از جمله یک قالب قابل دانلود رایگان که توسط دکتر آر.جی ایجاد شده است.
- LivePlan، Bizplan، GoSmallBiz و Enloop همگی نرم افزارهای طرح کسب و کار عالی را ارائه می دهند که می تواند طرح کسب و کار شما را به سطح بعدی برساند.
- این مقاله برای کارآفرینان و صاحبان مشاغل کوچک است که می خواهند بدانند چگونه یک طرح تجاری بنویسند.
راهنمای ایجاد طرح کسب و کار با الگو: داشتن نقشه راه به شما کمک می کند تا با موفقیت به پایان سفر خود برسید. طرح های کسب و کار همین کار را برای کسب و کارهای کوچک انجام می دهد. آنها نقاط عطفی را که برای ایجاد یک کسب و کار کوچک سودآور باید به آن برسید، مشخص می کنند. آنها همچنین برای شناسایی و غلبه بر موانع در مسیر ضروری هستند. هر بخش از یک طرح تجاری به شما کمک می کند تا به اهداف خود از جمله جنبه های مالی، بازاریابی، عملیات و فروش برسید.
بسیاری از الگوهای طرح کسب و کار آنلاین در دسترس هستند تا بخشی از سختی روند نوشتن کم کنند. شما ممکن است از ابزارهای ساده و آسان برای دنبال کردن طرح کسب و کار بهره مند شوید تا زمان کمتری برای نوشتن و زمان بیشتری برای راه اندازی سرمایه گذاری خود صرف کنید.
طرح کسب و کار چیست؟
با داشتن ایده های تجاری عالی ، بهترین راه برای اجرای آنها داشتن یک برنامه است. طرح کسب و کار طرح کلی نوشته شده ای است که شما به دیگران، مانند سرمایه گذارانی که می خواهید آنها را در سرمایه گذاری خود شریک کنید، ارائه می دهید. این پیشنهاد شما برای سرمایه گذاران است و با آنها در میان می گذارید که اهداف استارت آپ شما چیست و چگونه انتظار دارید سودآور باشید.
همچنین به عنوان نقشه راه شرکت شما عمل می کند، کسب و کار شما را در مسیر درست نگه می دارد و از رشد و تکامل عملیات شما برای دستیابی به اهداف مشخص شده در برنامه اطمینان می دهد. با تغییر شرایط، یک طرح کسب و کار می تواند به عنوان یک سند زنده عمل کند – اما همیشه باید اهداف اصلی کسب و کار شما را شامل شود.
چرا به یک طرح تجاری نیاز دارم؟
شروع یک کسب و کار جدید با دردسرهایی همراه است. آمادگی برای آن سردردها می تواند تاثیر آنها را بر تجارت شما تا حد زیادی کاهش دهد. یکی از گامهای مهم در آمادهسازی برای چالشهایی که استارتآپ شما ممکن است با آن مواجه شود ، نوشتن یک طرح کسبوکار قوی است.
نوشتن یک طرح کسب و کار به شما کمک می کند تا با وضوح بیشتری درک کنید که برای رسیدن به اهداف خود چه کاری باید انجام دهید. طرح کسب و کار تمام شده همچنین به عنوان یادآوری این اهداف برای شما عمل می کند. این ابزار ارزشمندی است که میتوانید به آن مراجعه کنید و به شما کمک میکند متمرکز و در مسیر خود بمانید.

سه هدف اصلی یک طرح کسب و کار چیست؟
قبل از نوشتن طرح کسب و کار خود، مهم است که در وهله اول هدف از ایجاد آن را درک کنید. این سه دلیل اصلی برای داشتن یک طرح تجاری است :
- تمرکز تجاری را ایجاد کنید. هدف اصلی یک طرح تجاری، ایجاد برنامه های شما برای آینده است. این برنامه ها باید شامل اهداف یا نقاط عطف در کنار مراحل دقیق چگونگی رسیدن شرکت شما به هر مرحله باشد. فرآیند ایجاد نقشه راه برای رسیدن به اهدافتان به شما کمک می کند تمرکز کسب و کار خود را تعیین کرده و رشد را دنبال کنید.
- تامین مالی مطمئن یکی از اولین چیزهایی که سرمایه گذاران خصوصی ، بانک ها یا سایر وام دهندگان قبل از سرمایه گذاری در کسب و کار شما به دنبال آن هستند، یک طرح تجاری است که به خوبی تحقیق شده است. سرمایه گذاران می خواهند بدانند که شما چگونه کسب و کار خود را اداره می کنید، پیش بینی درآمد و هزینه شما چیست و مهمتر از همه، چگونه بازگشت سرمایه خود را دریافت می کنند.
- مدیران اجرایی را جذب کنید. همانطور که تجارت شما رشد می کند، احتمالاً باید مدیران اجرایی را به تیم خود اضافه کنید. طرح کسب و کار به شما کمک می کند تا استعدادهای اجرایی را جذب کنید و تعیین کنید که آیا آنها برای شرکت شما مناسب هستند یا خیر.
طرح کسب و کار شما می تواند به عنوان یک سند نوشته شود یا به صورت نمایش اسلاید طراحی شود، مانند ارائه پاورپوینت. ممکن است ایجاد هر دو نسخه مفید باشد. به عنوان مثال، می توان از پاورپوینت برای جذب افراد استفاده کرد، و نسخه سندی که حاوی جزئیات بیشتری است می تواند به عنوان ادامه در اختیار بینندگان قرار گیرد.
قالب طرح کسب و کار قابل دانلود رایگان
DRRJ یک الگوی طرح تجاری ساده اما با ارزش را برای کمک به شما در ایجاد یک طرح تجاری گردآوری کرده است. این قالب کاملاً قابل تنظیم است و می تواند برای جذب سرمایه گذاران، امنیت اعضای هیئت مدیره و محدود کردن دامنه شرکت شما استفاده شود.
طرح های کسب و کار می تواند برای کارآفرینان جدید طاقت فرسا باشد، اما الگوی ما ارائه تمام جزئیات مورد نیاز موسسات مالی و سرمایه گذاران خصوصی را آسان می کند. این الگو دارای هشت بخش اصلی است که برای هر موضوع زیربخشهایی دارد. برای پیمایش آسان، فهرست مطالب همراه با الگو ارائه شده است. همانطور که هر بخش را سفارشی می کنید، نکاتی در مورد نحوه صحیح نوشتن جزئیات مورد نیاز دریافت خواهید کرد.
در پایان این مقاله لینک دانلود در اختیار شما قرار گرفته است.
انواع طرح های تجاری
دو نوع اصلی از طرح های تجاری وجود دارد: ساده و سنتی. طرحهای تجاری سنتی، برنامههای بلندمدت و مفصلی هستند که هم اهداف کوتاهمدت و هم اهداف بلندمدت را توضیح میدهند. در مقایسه، یک طرح تجاری ساده بر روی چند معیار کلیدی با جزئیات مختصر تمرکز می کند تا به سرعت داده ها را با سرمایه گذاران به اشتراک بگذارد.
طرح کسب و کار ساده
Ash Maurya، کارشناس مدل کسب و کار، نوع ساده ای از طرح کسب و کار به نام بوم ناب را ایجاد کرده است. این مدل که در سال 2010 توسعه یافت، هنوز یکی از محبوب ترین انواع طرح های تجاری است که امروزه تقلید می شود.
یک بوم ناب شامل نه بخش است که هر قسمت از طرح حاوی اطلاعات و معیارهای با ارزشی برای جذب سرمایه گذاران است. این طرح کسب و کار ناب اغلب شامل یک صفحه از اطلاعات با موارد زیر است :
- مسئله
- راه حل
- معیارهای کلیدی
- پیشنهاد منحصر به فرد
- مزیت ناعادلانه
- کانال ها
- اهداف مشتری
- ساختارهای هزینه
- جریان های درآمد
طرح کسب و کار سنتی
طرح های سنتی اسناد طولانی هستند، گاهی اوقات تا 30 یا 40 صفحه. یک طرح کسب و کار سنتی به عنوان یک طرح اولیه از یک کسب و کار جدید عمل می کند و پیشرفت آن را از زمان راه اندازی تا چندین سال آینده که استارتاپ یک کسب و کار تثبیت شده است، شرح می دهد. حوزه های زیر در یک طرح کسب و کار سنتی پوشش داده شده است :
- خلاصه اجرایی
- توضیحات شرکت
- محصولات و خدمات
- تحلیل بازار
- تیم مدیریت
- طرح مالی
- طرح عملیاتی
- ضمیمه ها
در زیر هر بخش از یک طرح تجاری سنتی را به تفصیل بیان می کنیم.
1. خلاصه اجرایی
خلاصه اجرایی مهمترین بخش از طرح کسب و کار شما است، زیرا باید خوانندگان شما را به برنامه شما بکشاند و آنها را برای ادامه مطالعه ترغیب کند. اگر خلاصه اجرایی شما توجه خواننده را جلب نکند، آنها بیشتر مطالعه نمی کنند و علاقه آنها به کسب و کار شما تحریک نمی شود.
حتی اگر خلاصه اجرایی اولین بخش در طرح کسب و کار شما باشد، باید آن را در پایان کار بنویسید. هنگامی که آماده نوشتن این بخش هستید، توصیه می کنیم مشکل (یا نیاز بازار) را که قصد حل آن را دارید، راه حل خود برای مصرف کنندگان، مروری بر بنیانگذاران و/یا مالکان، و جزئیات کلیدی مالی را خلاصه کنید. نکته کلیدی در این بخش این است که مختصر و در عین حال جذاب باشد.
2. شرح شرکت
این بخش یک نمای کلی از کل کسب و کار شما است. اطمینان حاصل کنید که اطلاعات اولیه مانند زمانی که شرکت شما تاسیس شده است، نوع نهاد تجاری آن – شرکت با مسئولیت محدود (LLC)، مالکیت انحصاری، مشارکت ، شرکت بین المللی – و کشوری که در آن ثبت شده است را درج کنید. خلاصه ای از تاریخچه شرکت خود را ارائه دهید تا به خوانندگان درک کاملی از اساس آن بدهید. درباره اساسنامه شرکت ، و آنچه برای راه اندازی یک کسب و کار باید بدانید، بیشتر بیاموزید .

3. محصولات و خدمات
در مرحله بعد، محصولات و یا خدماتی را که کسب و کارتان ارائه می دهد، شرح دهید. با نشان دادن مشکلی که سعی در حل آن دارید، بر دیدگاه و نیازهای مشتریان خود تمرکز کنید. هدف از این بخش این است که ثابت کنید کسب و کار شما نیاز بازار را برآورده می کند و برای آینده قابل پیش بینی قابل دوام خواهد بود.
4. تحلیل بازار
در این بخش، به وضوح مشخص کنید که مخاطبان هدف شما چه کسانی هستند ، مشتریان را در کجا پیدا خواهید کرد، چگونه به آنها دسترسی خواهید داشت و مهمتر از همه، چگونه محصول یا خدمات خود را به آنها ارائه خواهید داد. تحلیل عمیقی از مشتری ایده آل خود و نحوه ارائه راه حل کسب و کار برای آنها ارائه دهید.
شما همچنین باید رقبای خود را در این بخش قرار دهید و نشان دهید که چگونه کسب و کار شما به طور منحصر به فردی با شرکت های معتبر در صنعت یا بازار متفاوت است. نقاط قوت و ضعف آنها چیست و چگونه خود را از گروه متمایز خواهید کرد؟
شما همچنین باید یک برنامه بازاریابی بر اساس زمینه کسب و کار خود بنویسید. به عنوان مثال، اگر شما یک کسب و کار محلی کوچک هستید، می خواهید رقبای خود را که در این نزدیکی هستند تجزیه و تحلیل کنید. فرانشیزها نیاز به انجام تجزیه و تحلیل در مقیاس بزرگ، به طور بالقوه در سطح ملی دارند. داده های رقیب به شما کمک می کند روندهای فعلی در صنعت هدف خود و پتانسیل رشد را بدانید. این جزئیات همچنین به سرمایه گذاران ثابت می کند که شما با این صنعت بسیار آشنا هستید.
برای این بخش، بازار هدف فهرست شده تصویری از ظاهر مشتری ایده آل شما را ترسیم می کند. داده هایی که باید گنجانده شود ممکن است محدوده سنی، جنسیت، سطح درآمد، موقعیت مکانی، وضعیت تاهل و مناطق جغرافیایی مصرف کنندگان هدف باشد.
تجزیه و تحلیل SWOT ابزار رایجی است که کارآفرینان برای جمع آوری تمام داده های گرد آوری شده در یک تحلیل بازار استفاده می کنند. “SWOT” مخفف “قوت ها، ضعف ها، فرصت ها و تهدیدها” است. نقاط قوت و ضعف مزایا و معایب منحصر به فرد شرکت شما را تجزیه و تحلیل می کنند، در حالی که فرصت ها و تهدیدها ریسک ها و پاداش های فعلی بازار را تحلیل می کنند.
5. تیم مدیریت
قبل از اینکه کسی در تجارت شما سرمایه گذاری کند، می خواهد درک کاملی از سرمایه گذاری بالقوه داشته باشد. این بخش باید نحوه سازماندهی کسب و کار شما را نشان دهد. باید اعضای کلیدی تیم مدیریت، بنیانگذاران/مالکان، اعضای هیئت مدیره، مشاوران و غیره را فهرست کند.
همانطور که هر فرد را فهرست می کنید، خلاصه ای از تجربیات و نقش آنها در شرکت خود ارائه دهید. این بخش را به عنوان مجموعه ای از رزومه های کوچک در نظر بگیرید و رزومه های کامل را به طرح تجاری خود اضافه کنید.
6. طرح مالی
برنامه مالی باید شامل یک نمای کلی از امور مالی شما باشد. حداقل باید صورتهای جریان نقدی و پیشبینی سود و زیان را طی سه تا پنج سال آینده درج کنید. همچنین می توانید داده های مالی تاریخی چند سال گذشته، پیش بینی فروش و ترازنامه خود را نیز درج کنید. این موارد را در نظر بگیرید:
- بیانیه درآمد: سرمایه گذاران اطلاعات دقیقی را برای تایید دوام ایده کسب و کار شما می خواهند. انتظار میرود که یک صورت درآمد برای طرح کسب و کار ارائه کنید که شامل یک تصویر کلی از کسب و کار شما باشد. صورت سود و زیان درآمد، هزینه ها و سود را فهرست می کند. صورتهای درآمد ماهانه برای استارتآپها و فصلی برای کسبوکارهای مستقر تولید میشود.
- پیش بینی جریان نقدی: یکی دیگر از عناصر برنامه مالی شما، پیش بینی جریان نقدی است. در این بخش، مقدار پول مورد انتظاری که از کسب و کارتان وارد و خارج می شود را تخمین می زنید. دو مزیت برای گنجاندن پیش بینی جریان نقدی وجود دارد. اولین مورد این است که این پیش بینی نشان می دهد که آیا کسب و کار شما یک سرمایه گذاری پرخطر است یا کم. دومین مزیت پیشبینی جریان نقدی این است که به شما نشان میدهد که بیشترین سود را از تامین مالی کوتاهمدت یا بلندمدت خواهید برد.
- تجزیه و تحلیل نقطه سر به سر: برنامه مالی شما باید شامل تجزیه و تحلیل نقطه سر به سر باشد. نقطه سر به سر نقطه ای است که در آن مجموع فروش شرکت شما تمام هزینه های آن را پوشش می دهد. سرمایهگذاران میخواهند نیازهای درآمدی شما را ببینند تا ارزیابی کنند که آیا کسبوکار شما قادر به رسیدن به نقاط عطف مالی است که در طرح کسبوکارتان تعیین کردهاید یا خیر.

مطمئن شوید که این بخش دقیق و بادقت تهیه شده است. اغلب بهتر است این بخش را با یک حسابدار حرفه ای ایجاد کنید. اگر به دنبال تامین مالی خارجی برای کسب و کار خود هستید ، مشخص کنید که چرا به دنبال تامین مالی هستید، چگونه از آن پول استفاده می کنید، و سرمایه گذاران چه زمانی می توانند انتظار بازگشت سرمایه را داشته باشند.
اگر واقعاً می خواهید بر برنامه مالی خود مسلط شوید، جنیفر اسپازیانو، معاون توسعه کسب و کار در Accion، این نکات مفید را ارائه می دهد :
- از اصول پذیرفته شده حسابداری پیروی کنید . به عنوان یک قاعده، بخش مالی طرح شما باید از اصول حسابداری تعیین شده توسط هیئت مشاوره استانداردهای حسابداری و حسابرسی پیروی کند، به خصوص اگر در حال ایجاد طرح برای دریافت وام یا خط اعتباری هستید.
- به صفحات گسترده مسلط باشید. صفحات گسترده بهترین و پذیرفته شده ترین روش برای ارائه اطلاعات مالی است.
- به دنبال کمک خارجی باشید. دریافت مشاوره از برنامه ریز مالی یا حسابدار می تواند به شما کمک کند اعداد را کنار هم قرار داده و آنها را به درستی ارائه دهید. اگر از حسابدار استفاده می کنید و صورت های مالی شما حسابرسی شده است، آن را در طرح ذکر کنید.
- الگوها را جستجو کنید اگر می خواهید سعی کنید بخش مالی را به تنهایی بنویسید، منابعی وجود دارد.
7. طرح عملیاتی
بخش برنامه عملیاتی نیازهای فیزیکی کسب و کار شما را شرح می دهد. این بخش مکان کسب و کار و همچنین تجهیزات مورد نیاز یا امکانات حیاتی مورد نیاز برای ساخت محصولات شما را مورد بحث قرار می دهد. برخی از شرکتها – بسته به نوع کسبوکارشان – ممکن است نیاز به جزئیات نیازهای موجودی خود، از جمله اطلاعات در مورد تامینکنندگان داشته باشند. برای شرکت های تولیدی، تمام جزئیات پردازش در بخش برنامه عملیاتی بیان شده است.
برای استارت آپ ها، می خواهید برنامه عملیاتی را به دو مرحله مجزا تقسیم کنید: برنامه توسعه و برنامه تولید.
- برنامه توسعه: برنامه توسعه هر مرحله از فرآیند ارائه محصول یا خدمات شما به بازار را به تفصیل شرح می دهد. شما میخواهید ریسکها و پروتکلهایی را که برای نشان دادن این موضوع به سرمایهگذاران انجام میدهید، ترسیم کنید و به سرمایهگذاران نشان دهید که همه بدهیهای بالقوه را بررسی کردهاید و کسبوکارتان در موقعیت خوبی برای موفقیت قرار دارد. به عنوان مثال، اگر کارگران (یا محصولات شما) در طول فرآیند تولید در معرض مواد سمی قرار بگیرند، در برنامه توسعه خود، میخواهید اقدامات ایمنی را که برای به حداقل رساندن خطر بیماری و آسیب به کارگران و مصرفکنندگان دنبال میکنید فهرست کنید. برای به حداقل رساندن هرگونه خطای احتمالی برای کسب و کار خود برنامه ریزی کنید.
- برنامه تولید: برنامه تولید شامل اطلاعات عملیات روزانه، مانند ساعات کاری، محل(های) کار، دارایی های شرکت، قطعات و تجهیزات، مواد اولیه و هرگونه نیاز خاص است.

الگوهای طرح تجاری رایگان در مقابل پولی
شما می توانید بین قالب های تجاری رایگان و پولی یکی را انتخاب کنید. هر دو مزایا و محدودیت های خاص خود را دارند، بنابراین بهترین گزینه برای شما به نیازها و بودجه خاص شما بستگی دارد. ارزیابی مزایا و معایب هر کدام می تواند به تصمیم گیری شما کمک کند.

قالب های رایگان
بزرگترین مزیت استفاده از یک قالب رایگان، صرفه جویی در هزینه است که به کسب و کار شما ارائه می دهد. استارتآپها اغلب برای پول نقد بسته میشوند، و دسترسی به یک قالب رایگان را برای صاحبان کسبوکار جدید انتخابی مطلوب میسازد. اگرچه استفاده از قالبها بدون هیچ هزینهای خوب است، اما اشکالاتی در قالبهای طرح کسبوکار رایگان وجود دارد که بزرگترین آنها قابلیت شخصیسازی محدود است.
آتییا اتکینز، بنیانگذار A+ Editing، به Business News Daily گفت: «فرایند نوشتن یک طرح کسب و کار به شما امکان میدهد شخصاً پیچیدگیهای کسبوکارتان را پیدا کنید و آنها را حل کنید. “شروع با یک قالب آنلاین شروع خوبی است، اما باید بررسی شود و بازار شما را هدف قرار دهد. طرحهای تجاری قابل دانلود ممکن است دارای تاریخ قیمتهای بازار باشند که باعث نادرست بودن بودجه میشود. اگر به دنبال دریافت پول از سرمایه گذاران هستید، به یک طرح تجاری سفارشی با خطای صفر نیاز دارید.
جانیل ژان، رئیس عملیات خارج از کشور در LogoDesign.net، موافقت کرد که قالبهای رایگان سفارشیسازی محدودی را ارائه میکنند – مانند نام شرکت و مقداری متن. او اضافه کرد که اغلب افراد زیادی از آن ها استفاده می کنند، بنابراین اگر از یکی برای تضمین وجوه استفاده کنید، سرمایه گذاران ممکن است از دیدن آن قالب طرح کسب و کار خسته شوند.
قالب های پولی
مزیت پرداخت برای قالب های طرح کسب و کار – یا پرداخت هزینه برای یک متخصص برای بررسی طرح کسب و کار شما – دقت اطلاعات و سفارشی سازی بالا است.
«مخاطبان شما روزانه هزاران برنامه دریافت می کنند. چه چیزی باعث میشود که طرح کسبوکار شما در میان دیگران متمایز شود، وقتی در اتاق نیستید و زمانی که آنها در مورد شرکت شما تصمیم میگیرند؟» ژان گفت. “تصاویر بهترین راه برای تحت تاثیر قرار دادن و جلب توجه است. دریافت قالبهای پولی که به شما امکان سفارشیسازی حداکثر از طریق طراحی، تصاویر و برندسازی را میدهد منطقی است.»
برعکس، محدودیت استفاده از یک قالب پولی هزینه است. اگر استارتاپ شما بودجه لازم برای پرداخت برای قالب طرح کسب و کار را ندارد، ممکن است گزینه عملی نباشد.
چالش های رایج نوشتن یک طرح کسب و کار
چالش های نوشتن طرح کسب و کار متفاوت است. آیا تمام اطلاعات مورد نیاز در مورد کسب و کار خود را دارید؟ آیا صنعت شما دستورالعمل های دقیقی دارد که باید به آنها پایبند باشید؟ برای کمک به شما در آماده سازی، ما 10 مورد از رایج ترین مشکلاتی که ممکن است با آن مواجه شوید را شناسایی کردیم :
- شروع شدن کسب و کار
- شناسایی جریان های نقدی و پیش بینی های مالی
- شناخت بازار هدف
- مختصر بودن اطلاعات
- جالب کردنش
- ایجاد اهداف قابل اجرا
- واقع بین بودن در مورد رشد کسب و کار
- اثبات اینکه ایده شما ارزش ریسک کردن را دارد
- یافتن میزان مناسب انعطاف پذیری
- ایجاد یک استراتژی که بتوانید آن را اجرا کنید
ایجاد یک طرح کسب و کار حول این 10 چالش می تواند کسب و کار شما – و هرکسی که به آن می پیوندد – را برای آینده ای موفق آماده کند.
چگونه بر چالش های نوشتن طرح کسب و کار غلبه کنیم؟

اگرچه شما همه چیز را برای کسب و کار خود به طور دقیق پیش بینی نمی کنید، می توانید اقدامات پیشگیرانه برای کاهش تعداد عوارضی که ممکن است ایجاد شود انجام دهید. به عنوان مثال، با تحقیق در مورد طرح های تجاری و شناسایی اینکه دیگران چگونه برنامه های خود را با موفقیت اجرا کردند، خود را با فرآیند طرح کسب و کار آشنا کنید.
شما می توانید از این طرح ها به عنوان پایه استفاده کنید. با این حال، Rick Cottrell، مدیر عامل و بنیانگذار BizResults.com، توصیه می کند که یک قدم جلوتر بروید: با صاحبان مشاغل کوچک و سایر افرادی که تجربه دارند صحبت کنید.
کاترل گفت: “صاحب کسب و کار باید با یک حسابدار، بانکدار و کسانی که روزانه با این طرح ها سر و کار دارند صحبت کند و یاد بگیرد که دیگران چگونه این کار را انجام داده اند.” آنها میتوانند به گروههای استارتآپ و سرمایهگذاری بپیوندند و با همتایان و دیگرانی که برای راهاندازی یک کسبوکار آماده میشوند صحبت کنند و بینشهایی از آنها به دست آورند. آنها می توانند به دنبال باشگاه های نوآوری سرمایه در منطقه خود باشند و تخصص بیشتری کسب کنند.
اگر درباره نحوه نوشتن طرح کسب و کار تحقیق می کنید و هنوز برای نوشتن آن احساس راحتی نمی کنید، همیشه می توانید یک مشاور برای کمک در این فرآیند استخدام کنید.
کاترل افزود: «این به سادگی یک فرآیند زمانبر است که نمیتوان در آن عجله کرد. “میلیون ها دلار می تواند در خطر باشد و در بسیاری از موارد، به سطح بالایی از تخصص نیاز دارد که یا باید آموخته شود یا در ارتباط با یک مشاور تجاری با تجربه اجرا شود.”
شان پیک، جنیفر پست، چاد بروکس در کنار دکتر آر.جی برای نوشتن و گزارش این مقاله مشارکت داشتند.
دیدگاهتان را بنویسید