نکات انگیزشی برای کارکنان

نکات انگیزشی برای کارکنان
کارکنان واحدهای سازنده یک سازمان هستند. موفقیت سازمانی به تلاش جمعی کارکنان بستگی دارد. زمانی که کارکنان انگیزه داشته باشند به طور جمعی به رشد سازمانی کمک خواهند کرد.
در زیر نکاتی برای ایجاد انگیزه در کارکنان/کارکنان یک سازمان ذکر شده است :
خود را ارزیابی کنید- برای ایجاد انگیزه، تشویق و کنترل رفتار کارکنان خود، درک، تشویق و کنترل رفتار خود به عنوان یک مدیر ضروری است. روی استفاده از نقاط قوت و فرصت های خود برای خنثی کردن و کاهش تأثیر منفی نقاط ضعف و تهدیدهای سازمانی خود کار کنید. مدیر باید رویکرد “شما خوب هستید – من خوب هستم” را اتخاذ کند.
با کارکنان خود آشنا باشید – مدیر باید با کارکنان خود به خوبی آشنا باشد. هرچه بیشتر و بهتر کارکنان خود را بشناسد، مشارکت دادن آنها در کار و همچنین دستیابی به اهداف تیمی و سازمانی سادهتر است. این همچنین باعث تعهد و وفاداری کارکنان می شود. رابطه صمیمانه مافوق و زیردستان عامل کلیدی در رضایت شغلی است.
به کارمندان مزایای خاصی ارائه دهید – به کارکنان خود برخی از مزایای مالی و سایر مزایای را بدهید. به آنها پاداش بدهید، اضافه کار را به آنها پرداخت کنید و به آنها مزایای بیمه سلامت و خانواده بدهید. مطمئن شوید که آنها از بعد از کار استراحت می کنند. بگذارید از تعطیلات و تفریحات لذت ببرند.
شرکت در برنامه معرفی کارکنان جدید – مقدمه با تبلیغات استخدامی ادامه می یابد. در این مرحله از زمان، افراد بالقوه شروع به ایجاد تصورات و خواسته های خود در مورد شغل و سازمان می کنند.
اگر تازه شروع به مطالعه کرده اید به مقاله مرجع انگیزه چیست هم نگاهی داشته باشید
نحوه انجام انتخاب و متعاقب آن فرآیند استخدام باعث ایجاد یا آسیب رساندن به تصور در مورد شغل و سازمان خواهد شد. بنابراین، مدیر باید در قالب بندی آگهی و همچنین در فرآیند گزینش و جذب، نظر داشته باشد.
پس از تصمیم گیری در مورد نامزد، مدیر باید علاقه شخصی به تاریخ پیوستن عضو منتخب، مسائل جابجایی خانواده، هزینه حذف و غیره داشته باشد. ورود متقاعد کننده به سازمان را تضمین می کند.

به کارکنان دائماً بازخورد ارائه دهید- اعضای کارکنان مشتاقند بدانند که چگونه عمل می کنند. سعی کنید یک بازخورد منظم و سازنده به کارکنان خود بدهید. این مورد بیشتر مورد قبول کارکنان خواهد بود.
بازخورد را بر اساس فرضیات قرار ندهید، بلکه بر اساس حقایق و مشاهدات شخصی استوار باشید. به طرفداری یا مقایسه کارمند با شخص دیگری افراط نکنید. به صورت روزانه یا هفتگی با کارکنان خود بنشینید و مطمئن شوید که بازخورد اتفاق می افتد. این امر به تقویت روحیه کارکنان و در نتیجه ایجاد انگیزه در کارکنان کمک می کند.
از دستاوردهای کارکنان خود قدردانی کنید- ضربه زدن به پشت، چند کلمه ستایش آمیز، و دادن یک یادداشت اعتباری به کارمند/پرسنل در سطح شخصی با نوعی تبلیغات گسترده می تواند انگیزه زیادی در کارکنان ایجاد کند.
توجه به دستاوردهای برجسته کارکنان در خبرنامه های رسمی یا مجله سازمان را ذکر کنید. نه تنها از کارمندی که بیشترین سهم را دارد، بلکه از کارمندی که اهداف را برآورده می کند و بیش از آن از همکارانش فراتر رفته است، قدردانی کنید.
اطمینان از مدیریت زمان موثر – داشتن کنترل بر زمان تضمین می کند که کارها به شیوه ای درست انجام می شوند. به کارکنان خود انگیزه دهید که زمانهای «بسته» داشته باشند، یعنی چند ساعت که هیچ وقفهای برای کارمندان در انجام وظیفهشان وجود نداشته باشد تا بتوانند روی کار تمرکز کنند، و زمانهای «باز» که کارکنان آزادانه با هم ارتباط برقرار کنند و تعامل داشته باشند.
یک تا چند جلسه تعامل با کارکنان خود برنامه ریزی کنید تا بتوانند سوالات خود را بپرسند و همچنین توجه شما را جلب کنند و در نتیجه احساس غفلت نکنند. همه اینها در درازمدت برای ایجاد انگیزه در کارکنان موثر خواهد بود.
تکنیک های مدیریت استرس را در سازمان خود داشته باشید- محیطی ایجاد کنید که در آن شما و کارکنانتان بتوانید در سطوح فشار بهینه کار کنید. از نگرش خوش بینانه نسبت به استرس در محل کار اطمینان حاصل کنید. جلسات آموزشی در مورد مدیریت استرس داشته باشید و اطمینان حاصل کنید که با جلسات گروهی در مورد نحوه کاهش استرس در محل کار پیگیری کنید. به کارکنان خود در کار خود استقلال بدهید. علائم استرس را در کارکنان شناسایی کنید و سعی کنید با آنها مقابله کنید.
از تکنیک مشاوره استفاده کنید- احساسات کارکنان/پرسنل نسبت به کار، همتایان، مافوقها و نسبت به آینده میتواند به طور موثر از طریق مشاوره کارکنان رسیدگی شود. مشاوره محیط، انگیزه و حمایتی را فراهم می کند که کارمند را قادر می سازد به هویت خود دست یابد.
به کارکنان فرصت های یادگیری بدهید- کارکنان باید به طور مداوم مهارت های جدید را در محل کار بیاموزند. مردم اصولا برای حفط در آمد بیشتر از توان خود در شرکت ها کار میکنند و این موضوع برای امنیت شغلی است، اما رشد و توسعه مهارت میتواند این امنیت را برای انها داشته و به شرکت بیشتر سود برساند، پس کارکنان جوان به طور خاص متوجه می شوند که ادامه یادگیری بهترین راه برای ماندن در اشتغال است.
باید به کارکنان فرصت داد تا مهارت ها و شایستگی های خود را توسعه دهند و از مهارت های خود به بهترین نحو استفاده کنند. اهداف کارکنان را با اهداف سازمانی پیوند دهید.
برای کارمندان/ زیردستان خود یک الگو قرار دهید – برای کارکنان خود الگو باشید. کارکنان از آنچه شما انجام می دهید یاد می گیرند و نه از آنچه می گویید/ادعا می کنید. نحوه تعامل شما با مشتریان و نحوه واکنش شما بعد از پایان تعامل بر کارکنان تأثیر می گذارد. کارکنان ارتباطات غیرکلامی شما (حرکات، زبان بدن) را با دقت بیشتری مشاهده می کنند.
بی وقت بودن، هدر دادن سرمایه سازمان، مدیریت نادرست تجهیزات فیزیکی سازمان، درخواست از پرسنل برای انجام کارهای شخصی شما و … همگی تاثیرات منفی بر کارکنان دارند. سعی کنید نمونه ای برای کارکنان خود قرار دهید تا از آنها پیروی کنند.
اغلب لبخند بزنید- لبخند زدن می تواند تاثیر فوق العاده ای در تقویت روحیه کارکنان داشته باشد. یک مافوق خندان یک محیط کاری خوش بینانه و انگیزشی ایجاد می کند. لبخند زدن جزء ضروری زبان بدن اعتماد، پذیرش و جسارت است.

به طور مداوم، به طور طبیعی و اغلب لبخند بزنید تا نشان دهید که نسبت به کارکنانی که برای شما کار می کنند احساس خوبی و مثبت دارید. ایده های جدید و بازخورد کارکنان را تشویق می کند. کارکنان احساس تردید و تهدید نمی کنند تا نظرات خود را از این طریق مطرح کنند.
گوش دادن موثر- گوش دادن با دقت نوعی شناخت و قدردانی از فردی است که صحبت می کند. گوش دادن متقابل باعث ایجاد روابط شخصی صمیمانه و سالم می شود که توسعه کارمند/کارکن بر آن استوار است.
اگر مدیران با دقت به زیردستان گوش ندهند، روحیه زیردستان پایین میآید و تمایلی به اشتراکگذاری عقاید یا بیان نظرات خود ندارند. گوش دادن مؤثر توسط مدیر، روحیه کارکنان را تقویت می کند و در نتیجه به آنها انگیزه می دهد.
از ارتباط مؤثر اطمینان حاصل کنید – برای ایجاد انگیزه در کارکنان خود، از ارتباطات مؤثر مانند اجتناب از استفاده از عبارات خشم، استفاده از تکنیک های پرسش برای شناخت طرز فکر و تجزیه و تحلیل کارکنان استفاده کنید تا اینکه به کارکنان دستور دهید که چه کاری انجام دهند، قضاوت خود را بر اساس حقایق و نه بر اساس فرضیات قرار دهید. از لحن آرام و ثابت استفاده کنید، به طور موثر گوش دهید و در پاسخ های خود مثبت و مفید باشید. نظرات خود را با کارکنان به اشتراک بگذارید.
توسعه و تشویق خلاقیت – کارکنان باید تشویق شوند تا مهارت های خلاقیت را برای حل مشکلات سازمانی توسعه دهند. به آنها زمان و منابع برای توسعه خلاقیت بدهید. اجازه دهید جلسات طوفان فکری مداوم برگزار کنند. از ایده ها و پیشنهادات کارکنان دعوت کنید. آنها ممکن است بسیار سازنده باشند.
سفت و سخت نباش انعطاف پذیر باشید- انعطاف پذیری را در کار معرفی کنید. در صورت امکان ساعات کاری انعطاف پذیر را در نظر بگیرید. در صورت نیاز به کارمندان اجازه دهید گهگاه در خانه کار کنند. در پذیرش ایده های کارکنان خود سختگیر نباشید. نگرشهای انعطافپذیر را در کارکنانی که در برابر شما پاسخگو هستند، تحریک کنید و از آنها بپرسید که اگر فرصتی به شما داده شود، میخواهند چه تغییراتی ایجاد کنند.
غنیسازی شغلی را بپذیرید- غنیسازی شغلی به معنای فراهم کردن فضا برای کیفیت بهتر زندگی کاری است. این به معنای تسهیل افراد برای دستیابی به خودسازی، شهرت و موفقیت از طریق یک شغل چالش برانگیزتر و جالب تر است که فرصت های ارتقاء و پیشرفت بیشتری را فراهم می کند.
به کارکنان آزادی بیشتری در کار بدهید، آنها را در فرآیند تصمیم گیری مشارکت دهید، وفاداری به آنها نشان دهید و دستاوردهایشان را جشن بگیرید.
به تیم خود احترام بگذارید – نه تنها به حقوق کارمندان برای به اشتراک گذاشتن و بیان نظراتشان و اینکه خودشان باشند، بلکه به زمان آنها نیز احترام بگذارید. این اطمینان حاصل می کند که کارمندان به شما و زمان شما احترام می گذارند. کاری کنید که کارکنان احساس کنند نه تنها به عنوان کارمند/کارگر بلکه به عنوان یک فرد نیز مورد احترام هستند.
در ادامه همراه باشید با انگیزه در محل کار
دیدگاهتان را بنویسید